Lykkebløffen.

 

 

Norge er nylig kåret til verdens lykkeligste land, ifølge World Happiness Report 2017. Vi scorer høyest på faktorer som regnes som avgjørende for lykke: omsorg, frihet, sjenerøsitet, ærlighet, helse, inntekt, og godt styresett.  

Opplevelsen av et lykkelig liv henger i stor grad sammen med god helse. Et trygt og inkluderende samfunn der alle har muligheter til å skape et godt liv og leve slik de selv ønsker er helsebringende. Helsepartiet ønsker å styrke inkluderingen av alle, og investere i helse og økt rettssikkerhet.

For hva skjer med lykken hvis helsen svikter og man faller utenfor fellesskapet? Hva gjør det med et menneske å bli alvorlig syk og bokstavelig talt måtte kjempe for livet mot et hjelpeapparat som oppleves som en motpart? Hva har skjedd med hjelpeinstansenes samfunnsoppdrag?

Hele offentlig sektor styres etter New Public Management (NPM), som er et menneskefiendtlig resultat- og målstyringssystem. Modellen er basert på mistillit både til ansatte og innbyggere, og den krever enorme mengder dokumentasjon. Alt kontrolleres, måles og telles for å avdekke misbruk, overforbruk, ineffektivitet og illojalitet. Altfor mange brukere og pasienter opplever at de må slåss mot et system av navnløse byråkrater som ikke tar ansvar for å yte hjelp, men jobber aktivt for å begrense hjelpen og spare staten for utgifter. For det er økonomi som teller, ikke kvaliteten på hjelpen som ytes.

God helse en selve grunnstenen i livet. Noen har gode gener og er født med god helse. Andre har store medfødte utfordringer. Norge har blant Europas lengste sykehuskøer, og en av fem lever på Nav. Felles for alle er at de befinner seg i en sårbar livssituasjon. Samfunnets oppgave må være å legge tilrette for at menneskeverdet til den enkelte etterleves - uavhengig av helse. Det lar seg gjøre å gi folk raskere og bedre helsehjelp!

Til tross for at Norge har Europas beste økonomi og en liten befolkning, har politikerne utsatt denne livsgrunnleggende sektoren for et innbyggerfiendtlig spareregime gjennom de siste 15 år. Det har resultert i en halvering av antall sykehussenger, nedleggelse av barneavdelinger, lokalsykehus og terapibasseng, fratatt pasientene gratis rehabilitering, samt kuttet i helt nødvendige investeringer. Etterslepet i norsk helsesektor er estimert til ca 200 milliarder. Behovet for et løft er nå enormt!
 

Helsepartiet vil prioritere liv og helse høyere. Vi aksepterer ikke at syke mennesker blir behandlet som "pariakaste" i verdens lykkeligste land. Å være syk, midlertidig eller kronisk, er en enorm belastning i seg selv. Alle mennesker, uavhengig av helse, er verdifulle og fortjener å bli møtt med verdighet, omsorg, og respekt.  

Hver og en av oss har kun ett liv og en helse til disposisjon, og den har vi alle rett til å verne om. Det er også fellesskapets viktigste oppgave å støtte opp under hver enkelts liv og helse.


Stem Helsepartiet i høst.

 

Nina Cappelen

3. kandidat for Helsepartiet Vestfold

 

 

 

4 kommentarer

16.06.2017 kl.18:48

Mdg er også for helse, kortere arbeidsdager bla betyr mindre stress, osv.

Når en satser på miljø så blir det i kombinasjon bedre helse og.

helene

16.06.2017 kl.19:25

Når jeg leser om de sakene dere synes er viktigst ser jeg ikke så mye om pårørendes rettigheter,styresettet i de store helseforetakene,-de enorme helsekøene vi har i Norge.

Helsepartiet ønsker også å redusere stress fordi det er en sykdomsskapende faktor i folkehelsen,-men vi ønsker å gjøre det ved at folket alltid skal ha rett helsehjelp til rett tid og tilgjengelig for alle uansett sosial status,geografi eller økonomi.

Torunn

16.06.2017 kl.20:36

Det er mange grunnsteiner i livet :)

Ha en fin kveld videre!

helsepartiet

16.06.2017 kl.22:51

takk det samme,-nyt helgen :)Torunn:

Skriv en ny kommentar

helsepartiet

helsepartiet

42, Sarpsborg

Til tross for både tidsklemmer,-unger og jobb så klarte jeg å snuble over Helsepartiet,-Lise Askevik tente en gnist i meg som nå har blitt en flamme som ikke kan temmes ! Før jeg visste ordet av det var jeg nestleder i HP Østfold og brått sto jeg jammen på en stortingsliste også ! Vi MÅ gjøre noe med det økonomistyrte helsevesenet vi har idag,-vi må slutte med bedriftsøkonomien og tenke samfunnsøkonomisk,-slutte å se kostnadene på den syke men se verdien av den friske,DA blir det synlig hvor mye verdiskapning det ligger i å gi rett behandling til rett tid ! Det er lov å HP !!

Kategorier

Arkiv

hits